2021-2022 Akademik Yılı İçin Yeni Öğrenci Alımına Açık Olan Programlar

 Bölümler    Ortak Üniversite
Bilişim Sistemleri Mühendisliği   SUNY Binghamton University, ABD
Biyomühendislik   Montana State University, ABD
Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği   SUNY Maritime College, ABD
Ekonomi   Uluslararası Saraybosna Üniversitesi
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği   New Jersey Institute of Technology, ABD
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği   Uluslararası Saraybosna Üniversitesi
Endüstri Mühendisliği   SUNY Binghamton, ABD
Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Müh.   University of Strathclyde, UK
Gemi Makinaları ve İşletme Mühendisliği   SUNY Maritime College, ABD 
İnşaat Mühendisliği   SUNY Buffalo, ABD
İnşaat Mühendisliği
  Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi
İşletme   SUNY New Paltz, ABD
Makine Mühendisliği   Uluslararası Saraybosna Üniversitesi
Mimarlık   Uluslararası Saraybosna Üniversitesi
Moda Tasarımı   SUNY Fashion Institute of Technology, ABD
Tekstil Geliştirme ve Pazarlama   SUNY Fashion Institute of Technology, ABD



İstanbul Teknik Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik mimarlık öğretimi ile özdeşleşmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi, bilime ve bilimin evrenselliğine inanan,teknolojinin ülkemizde geliştirilmesi için çalışan, araştırma odaklı, 23 bölümü ABET'den eş değerlilik alarak eğitimde kalitesini ispatlamış,ve bu nedenlerle Dünyadaki en iyi ilk 500 üniversite içinde yeralan, bir şehir üniversitesidir.Türkiye'nin yollarında, köprülerinde, barajlarında, binalarında, enerji santralleri, haberleşme ağlarında, köylerinde ve kentlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi mühendislerinin ve mimarlarının alın teri ve emeği vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 31000 öğrenci 2280 öğretim üyesi ve 2400 civarında doktora öğrencisi vardır.Türkiye'de mühendislik ve mimarlık mesleklerinin tanımını yapan ve bu tanımı her zaman güncel tutmayı başaran, geleneksel yapısını korurken modern eğitim ve öğretim ortamlarını öğrencilerine sunan, güçlü yurtdışı ilişkileriyle öğrencilerinin sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası ortamda da yarışacak şekilde yetiştiren bir devlet üniversitesidir. Bu çerçevede geliştirmiş olduğu 10 adet Çift Diploma Programları ile de ülkemizde lider konumdadır.


State University of New York (SUNY)

SUNY New York Eyaleti içinde Şehir içinde ve dışlarındayeralan Long Island'dan Buffalo'ya, Plattsburgh'dan Binghamton'a kadar geniş bir alana yayılmış kampüslerden oluşmaktadır. Bu kampüsleri aşağıdaki linki tıklayarak harita üzerinden yerleşimlerini öğrenebilirsiniz.İlgilendiğiniz yerleşkelerin üzerine tıklayarak da web sayfalarından onlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilisiniz.

http://www.suny.edu/Student/campuses_map.cfm


New Jersey Institute of Technology

İTÜ gibi köklü bir geçmişe sahip olan ve 1881 yılında kurulan NJIT; 136 lisans, 41 master ve 19 doktora programı ile teknolojik bir araştırma üniversitesidir. Üniversite, Fakülteler ve tüm programlar Orta Amerika Derneği ve Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından akredite edilmiştir. Programların her birinin ayrı ayrı akreditasyonu vardır. NJIT, öncü araştırma üniversitelerinden biridir ve yüksek nitelikli mühendis yetiştiren en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır. 2015 verilerine göre 11.300 öğrencisi bulunan NJIT, 2013 yılında BuzzFeed tarafından en değerli üniversite seçilmiş, ayrıca US News And World Report'da göre en iyi 19. ulusal üniversite unvanını almıştır.


Montana Eyalet Üniversitesi

Montana Eyalet Üniversitesi, 1893 yılında kurulmuş olup Montana’nın en büyük üniversitesidir. İdeal bir üniversite şehri olan 30 000 nüfuslu Bozeman’da yaralan kampus öğrenciler için güvenli ve sıcak bir yaşam ve öğrenme ortamı sunmaktadır. MSU, 100’ün üzerinde lisans, 60’a yakın yüksek lisans ve doktora programı ile 400’ü 75 ayrı ülkeden uluslararası öğrenci olmak üzere 12 000 öğrenciye eğitim vermektedir. MSU ulusal üniversiteler arasında ilk 150’de yer almaktadır. Üniversitenin dağlar ve nehirlerle çevrili, doğal güzellikler arasında olması ve dünyaca ünlü Yellowstone Doğal parkının sadece 150 km kuzeyinde yerelması, kampusu özellikle Çevre Bilimleri öğrencileri için doğal bir laboratuar haline getirmektedir. Montana Eyalet Üniversitesiyle ilgili daha detaylı bilgiye www.montana.edu adresinden ulaşılabilir.


Uluslararası Saraybosna Üniversitesi - Bosna Hersek

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi(IUS), 2003 yılında kurulmuştur. Mevcut durumda Uluslararası Saraybosna Üniversitesi´nde farklı kıtalardan dünyanın yaklaşık 47 ülkesinden lisans, yüksek lisans, doktora olmak üzere her seviyede toplam 2000 kadar öğrencisi bulunmaktadır.

Eğitimi Geliştirme Vakfı tarafından 2003 yılında kurulmuş olan IUS Bosna-Hersek’in en prestijli vakıf üniversitedir. IUS, farklı milletler ve kültürler arasındaki eğitim bağlarının pekiştirilmesi amacıyla üniversite eğitimi vermek üzere, kar amacı gütmeyen bir kurum olarak kurulmuştur. Beş Fakültesindeki uzman akademisyen kadrosuyla lisans ve lisansüstü programlarında eğitim veren IUS,  Ulusal Yüksek Öğrenimin Gelişimi ve Kalite Güvencesi Kurumu (HEA) tarafından tanınmakta olup, Bosna-Hersek’teki Ulusal Akrediteli Yüksek Öğrenim Kurumları Kütüğü’nde yer almaktadır. IUS aynı zamanda Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) ortak üyesidir. IUS’un altı programı AQ Avusturya tarafından uluslararası seviyede akreditasyon almıştır.

IUS İngilizce Dil Okulu (ELS) kısa bir süre önce uluslararası tanınırlığa sahip Avrupa merkezli bir akreditayon kuruluşu olan EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) tarafından akredite edilmiştir. IUS İngilizce Dil Okulu, tüm Balkanlarda EAQUALS tarafından verilen bu uluslararası akreditasyonu kazanan ilk üniversite İngilizce hazırlık programı olmuştur. 

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi (AzMİU), 1920 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde “İnşaat Fakültesi’’ olarak, 1930-34 yıllarında bağımsız bir Yapı Enstitüsü olarak ve 1934 yılında Azerbaycan Sanayi Enstitüsü'nde “İnşaat Fakültesi’’ olarak eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Azerbaycan Politeknik Enstitüsü'nün kurulmasıyla birlikte "İnşaat Fakültesi’’ bu kuruma taşınmıştır. Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu kararıyla 1975 yılında Azerbaycan İnşaat Mühendisliği Enstitüsü adıyla kurulmuştur. 2000 yılında, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi olarak yeniden adlandırılmıştır. Hâlihazırda toplam 49000 m2 alana sahip olan Üniversite, 5 eğitim binasında yer alan 8 fakülteden oluşmaktadır. Mevcut 7036 öğrencisi olan AzMIU’da uluslararası eğitim programları da yer alıyor. Eğitim dilleri Azerice, Rusça ve İngilizce'dir.

 

 

Uluslararası Ortak Lisans Programlari ortaklarımızdan SUNY'nin Türkiye ofisinden de çift diploma programları hakkında bilgi alabilirsiniz.  

İletişim için: busra.cebeci@suny.edu 

web adresi: www.suny.edu.tr