7

İTÜ-NJIT Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Programı mezunları yurtiçinde ve yurtdışında elektronik ve telekomünikasyon teknolojileri alanlarında birçok iş fırsatına kolay erişim olanağına sahip olacaklardır. En fazla iş olanağı bulunabilecek kurumlar arasında sabit ve mobil telefon operatörler, telekomünikasyon cihazları üreticileri, bankalar, bilişim sektörü, yazılım geliştirme şirketleri, biyomedikal sektörü, elektronik donanım üreticileri, radyo ve televizyonlar, araştırma geliştirme kurumları, akademik kurumlar, bilim ve teknoloji enstitüleri sayılabilir.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Programı'ndan mezun olan elektronik ve haberleşme mühendislerinin çalıştığı kurumların bir kısmı aşağıdaki gibi özetlenebilir:

• Elektronik dayanıklı tüketim ürünleri üreticileri (Arçelik, Vestel, Bosch, Siemens, ...)
  • Haberleşme sistem üreticileri (Netaş, Alcatel-Lucent, Ericsson, Huawei, ...)
  • Elektronik tasarım evleri (Maxim, Hittite, Mikro-IC, Dialog, Analog Devices, ...)
  • Telefon sistem operatörleri (Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea, ...)
  • Internet servis sağlayıcıları (TTNET, Turkcell Superonline, ...)
  • Askeri elektronik ve haberleşme sektörü (ASELSAN, Meteksan Savunma, ...)
  • Savunma teknolojisi geliştirme kurumları (HAVELSAN, ROKETSAN, ...)
  • Uluslararası üretici temsilcileri (HP, IBM, Ericsson, Cisco Systems, ...)
  • Veri iletim operatörleri (COMSAT, ...)
  • Otomotiv sektörü (FORD, TOFAŞ, Renault, Hyundai, Toyota, ...)
  • Araştırma ve eğitim kurumları (TÜBİTAK, yüksek teknoloji enstitüleri, üniversiteler, ...)
  • Televizyon ve radyo kuruluşları
  • Banka veya büyük firmaların IT departmanları (Fintek, SoftTech, Garanti Teknoloji, ...)

Ek bilgi için www.ehb.itu.edu.tr sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.